Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@08:14:37 GMT

مداحی و انتقاد در وصیت امام باقر(ع)

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۸۰۸۹

مداحی و انتقاد در وصیت امام باقر(ع)

این هم قابل انکارنیست که انتقادها همیشه درست و از روی خیرخواهی نیست، اما در مجموع به سود ما است که با چهره ای گشاده از آن استقبال کنیم؛ خصوصا کسانی که دارای جایگاه و مسئولیت های اجتماعی هستند. از این رو در قرآن کریم و نیز سیره پیامبر و امامان سلام الله علیهم اجمعین به کرّات شاهد برخوردهای تلخ و تند با مداحان و متملقان و نیز تشویق افراد به بازگویی نظرات انتقادی خود هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی (ره) در نامه ای اخلاقی و عرفانی به فرزندشان، که تحت عنوان «نقطه عطف» منتشر شده است، چنین نوشته اند: «پسرم ! ... باید توجه کنیم که منشا خوش آمد ما از مدح و ثناها و بد آمدنمان از انتقادها و شایعه افکنی ها, حب نفس است که بزرگترین دام ابلیس لعین است. ماها میل داریم که دیگران ثناگوی ما باشند, گرچه برای ما افعال ناشایسته و خوبی های خیالی را صد چندان جلوه دهند و درهای انتقاد, گرچه به حق, برای ما بسته باشد, یا به صورت ثناگویی درآید.

پسرم ! چه خوب است به خود تلقین کنی و به باور خود بیاوری یک واقعیت را، که مدح مداحان و ثنای ثناجویان چه بسا که انسان را به هلاکت برساند و از تهذیب دورتر سازد. تاثیر سوء ثنای جمیل در نفس آلوده ما, مایه بدبختی ها و دور افتادگی ها از پیشگاه مقدس حق, جل و علا, برای ما ضعفاءالنفوس , خواهد بود. و شاید عیب جوئی ها و شایعه پراکنی ها, برای علاج معایب نفسانی ما سودمند باشد که هست , همچون عمل جراحی دردناکی که موجب سلامت مریض می شود.

من و تو اگر این حقیقت را باور کنیم و حیله های شیطانی و نفسانی بگذارند واقعیات را, آن طور که هستند, ببینیم, آن گاه از مدح مداحان و ثنای ثناجویان, آن طور پریشان می شویم که امروز از عیب جویی دشمنان و شایعه سازی بدخواهان ... و عیب جویی را آن گونه استقبال می کنیم که امروز از مداحی ها و یاوه گوئی های ثناخوانان.

آنچه امام راحل نوشته اند، ترجمانی است ازآنچه در مکتب امام باقر علیه السلام آموخته اند؛ آن بزرگوار در وصیتی به جابر بن یزید جُعفی فرمود:
«... اگر از تو تعریف کردند، خوشحال نشو، و اگر از تو بد گفتند بی تابی نکن! در مورد آنچه گفته اند فکر کن؛ اگر دیدی آنچه می گویند واقعیت دارد، پس بدان عصبانیت تو از حرف حق موجب افتادن تو از چشم خدا می شود و این مصیبتش بر تو بزرگتر است از سقوط از چشم مردم، و اگر دیدی آنچه می گویند درست نیست، بدون رنج و زحمت ثوابی برده ای. و بدان که تو از دوستان ما نخواهی شد مگر آنکه اگر همه اهل شهر هم بگویند بد آدمی هستی، ناراحت نشوی، و اگر گفتند آدم خوبی هستی خوشحال نگردی! بلکه خود را بر قرآن عرضه کن، اگر دیدی رهرو قرآن هستی... استقامت کن و بر تو بشارت بادکه آنچه می گویند به تو ضرری نمی رساند، و اگر دیدی جدای از قرآن هستی پس به چه چیز فریفته شده ای؟!»

ناگفته پیدا است که مقصود امام بی اعتنایی به افکار عمومی نیست؛ مقصود آن است که در ارزیابی ها تحت تاثیر فضاسازی ها قرار نگیریم؛ واقعیت مهمتر است از آنچه این و آن می گویند.

سالروز شهادت امام پنجم را به امام عصر (عج) و همه پیروان آن حضرت تسلیت می گویم.

* حقوقدان و عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

کد خبر 1648649

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: امام محمدباقر ع شیعه حدیث نقد اجتماعی مداحی اگر دیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۸۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد امام جمعه همدان از توجه به ارزش‌های مادی در مدارس

نماینده ولی فقیه در همدان با اشاره به اینکه در مدارس و دانشگاه‌های ما ارزش‌های مادی مورد نظر قرار گرفته است، گفت:‌ اگر بخواهیم منزلتی به قشری بدهیم باید سود بیشتری به آنها بدهیم و این فاجعه است که ارزش مادی ما بیشتر از سایر شاخصه‌ها باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی شامگاه پنجشنبه در مراسم تجلیل از معلمان سرآمد استانی و کشوری که در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد اظهار داشت: مسئله، علم و ارزش ذاتی علم است و آن چیزی که مهم است این است که در اروپا علم ارزش ذاتی نداشت و بشر قصد داشت با علم بر انسان‌ها مسلط شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در دیدگاه عمومی علمی ارزشمند است که سود بیشتری دارد افزود: در قدیم به جمله علم بهتر است یا ثروت دقت نکردیم و روی آن فکر نکردیم و آن را جدی نگرفتیم و در حال حاضر شاهد این هستیم که ارزش علم به سودآوری آن است و آن رشته‌ای که سودآوری بیشتری دارد ارزش بیشتری هم دارد.

شاخصه علم در جامعه اسلامی نباید به سودآوری آن باشد

امام جمعه همدان با اشاره به اینکه در جامعه اسلامی شاخصه علم نباید به سودآوری آن باشد بیان کرد:  جامعه اسلامی اگر شاخصه‌های علم را شاخصه‌های اسلامی بداند باید برای علم ارزش زیادی قائل باشد چه سودآور باشد چه نباشد.

آیت الله شعبانی با بیان اینکه نظام آموزشی باید سالم باشد عنوان کرد: اگر نظام آموزشی ما سالم بود شاهد پیشرفت هستیم و ارزش معلم بالا می‌رود چرا که دیگر ارزش‌های مادی مطرح نیست.

وی با اشاره به اینکه در مدارس و دانشگاه‌های ما ارزش‌های مادی مورد نظر قرار گرفته تصریح کرد: اگر بخواهیم منزلتی به قشری بدهیم باید سود بیشتری به آنها بدهیم و این فاجعه است که ارزش مادی ما بیشتر از سایر شاخصه‌ها باشد.

معلم به پر منزلت ترین قشر جامعه تبدیل شود

امام جمعه همدان  با بیان اینکه تلاش ما باید بر ایجاد یک جایگاهی در بین قشر دانشجو و استاد باشد، تصریح کرد: باید ارزش‌های خودمان را از سمت مادی دور کنیم و سعی ما بر این باشد که معلم به پر منزلت ترین قشر جامعه تبدیل شود.

وی افزود: سعی ما باید بر این باشد که جامعه به رشد خودش برسد و معلم باید به ارزش ذاتی خودش برسد.

امام جمعه همدان با بیان اینکه احترام به معلم یکی از واجب ترین کارها است افزود: یکی از برکت‌های علم همین است که به معلم احترام گذاشته شود و جایگاه والای معلمان در سطح جامعه حفظ شود.

معلمان در پرورش نخبگان نقش کلیدی دارند

استاندار همدان با  اشاره به اینکه همه دانشمندان، پرورش یافتگان معلمان هستند گفت: این معلمان هستند که با تلاش و دلسوزی خودشان باعث پرورش دانشمندان و آینده سازان آینده این مرز و بوم می‌شوند که این خودش ارزشمند است.

 علیرضا قاسمی فرزاد اظهار داشت: فرهنگیان نقش کلیدی در تعلیم و تربیت جامعه ایران اسلامی با توجه به غنای بالای فرهنگی آن دارند که باید به این قشر توجه خاصی شود.

وی با بیان اینکه تعلیم و تربیت فرهنگی از غنای بالایی برخوردار است تصریح کرد: آموزش و پروش در کشور ما در حوزه های مختلف از یک قدمت و عظمت بسیار بالایی برخوردار است که نقش بسیار زیادی را دارد.

قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه تاثیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب دو چندان شد بیان کرد:  انقلاب اسلامی به ما یاد داد که این ارگان هم انسان ساز است و هم اینکه تاثیر زیادی در رشد و توسعه این مرز و بوم نقش دارد.

استاندار همدان با بیان اینکه بسیاری از مقامات استانی و کشوری تا کنون از خانواده آموزش و پروش هستند عنوان کرد: بسیاری از مقامات دولتی ما از نیروهای بسیار توانا و دلسوز و متعهد در همین ارگان هستند و آموزش‌وپرورش پس از پیروزی انقلاب‌اسلامی نشان داده که این نهاد مقدس انسان‌ساز و پرورش‌دهنده نیروی تواناست.

وی با اشاره به اینکه همه دانشمندان، پرورش یافتگان توسط معلمان هستند عنوان کرد: این معلمان هستند که با تلاش و دلسوزی خودشان باعث پرورش دانشمندان و آینده سازان آینده این مرز و بوم می شوند که این خودش ارزشمند است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ‌مداحی حاج مهدی رسولی در سالروز شهادت امام ‌صادق(ع) + فیلم
  • مداحی میثم مطیعی برای شهادت امام صادق(ع) + دانلود
  • مصلی کیش میزبان عزاداران شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • به یاد روحانی عالیقدر آیت الله سید محمد باقر شفتی
  • انتقاد یک امام جمعه از مشروب‌خوری برخی پزشکان ایرانی
  • انتقاد امام جمعه اردبیل از وزارت نیرو در مدیریت سدها
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)
  • انتقاد امام جمعه همدان از توجه به ارزش‌های مادی در مدارس
  • شهیدی که قهرمان دو سنگر بود
  • آنچه درباره امام صادق‌(ع) کمتر شنیده‌اید